מקום בליגה: 6, ליגה לאומית (1)
גביע: גמר גביע
מאמן: מינדה יובאנוביץ'
שחקנים: שוערים: ארנון רוקמן, אליהו בניש
הגנה: אורי ויינברג (ק), ליאון קיוביק, מרדכי פיקר, דוד גביסון, שאלתיאל אוז'לבו, בני בן-יעקב
קישור: איציק אנגלנדר, מנחם אורבך, משה ששון, יהושע פלגי, יצחק בוטושוילי, שמחה אורן, אלכס סוזביץ'
התקפה: רובי יאנג, גדעון גולדברג, יהודה חדד, יוסי מיכליס, זיגי בלום
כובשים:
  1. יאנג 5
  2. חדד 5
  3. גולדברג 5
  4. בוטושוילי 5
  5. ויינברג 4
  6. אורבך 4

הסאגה שהחלה בסוף העונה הקודמת, נמשכה עם העתירה של מכבי פ"ת לבית המשפט המחוזי נגד החלטת ההתאחדות להוריד אותה ליגה. התיק נקבע לדיון אצל נשיא בית המשפט המחוזי, ד"ר יוסף לם, שטיפל במשבר בהתאחדות ב-1955 ולאחר מכן היה נשיא ההתאחדות. עם פתיחת הדיונים ביוני 1963, השופט לם ניסה קודם כל לפשר בין הצדדים והציע להגדיל את הליגה (שממילא היתה אמורה לגדול ל- 14 קבוצות) ל-15 קבוצות. אבל נציגי ההתאחדות הביעו התנגדות וביקשו מהשופט לפסוק. ביולי התקיים הדיון המכריע ובסופו השופט קיבל את הטענות של פ"ת וביטל את מסקנות ועדת סריג, אבל בפסק הדין חזר על הצעת הפשרה. מכאן נוצר בלגן מחודש: הנהלת ההתאחדות החליטה לערער לעליון בתמיכת נציגי הפועל, כאשר במקביל החריף הסכסוך בין המרכזים בשל ניסיון להעביר את מכבי שעריים לשורות הפועל. הדיון בבית הדין העליון נקבע לסוף ספטמבר ובינתיים דחו את פתיחת משחקי הליגה לאוקטובר, כשלא ברור כמה קבוצות ישחקו בליגה הלאומית. ככל שעבר הזמן והתקרב התאריך המיועד לתחילת הליגה, אי הוודאות נמשכה ובהתאחדות לא ידעו בדיוק מה לעשות. בסופו של דבר, הערעור בוטל וב-25 לספטמבר סריג אישר את הפשרה שלפיה הירידות יוקפאו ותהיה ליגה עם 15 קבוצות.

מיודראג (מינדה) יובאנוביץ' היגוסלבי התמנה למאמן הפועל חיפה לאחר שזכה עם הפועל פ"ת בשתי אליפויות. אל הקבוצה הצטרפו יצחק בוטושוילי ויהודה חדד מהפועל תל-אביב. אפרים לאופר חזר לקבוצה לאחר שסיים את שירותו הצבאי. היה גם ניסיון לצרף את בלם הפועל ירושלים והנבחרת, דב עצמון שלמד בטכניון והתאמן עם הפועל חיפה, אבל קבוצתו לא הסכימה לשחרר אותו. בעונה זו עלה לבוגרים יצחק (איציק) אנגלנדר, בתחילתה של קריירה מופלאה. גם השוער המחליף אליהו בניש עלה מהנוער. הפתיחה היתה חלשה ובמחזור השביעי הקבוצה דורגה במקום ה-13 לאחר חמישה משחקים ללא נצחון. במחזור השמיני הפועל חיפה חזרה למסלול הניצחונות כשגברה 0:2 על הכח ת״א. שחקני הכח שיחקו בצורה אגרסיבית וביצעו עבירות רבות על שחקני הפועל, ביניהם אורי ויינברג ששבר את ידו אבל המשיך לשחק ואף כבש שער. לאחר סיום המשחק שחקני הכח חולצו ע״י המשטרה מחדר ההלבשה לאחר שאוהדי הפועל התקהלו מסביב. הפועל חיפה המשיכה להתאושש ובמשחק הבא גברה 0:1 על מכבי ת״א ועלתה למקום התשיעי. לאחר מכן הליגה יצאה לפגרה בשל יציאתה של הנבחרת למשחק מול וייטנאם במסגרת הטורניר הקדם-אולימפי. במשחק ישראל ניצחה 0:1 משער של רובי יאנג. בהרכב הנבחרת שיחק גם דב עצמון ועל הספסל ישב ארנון רוקמן.

הליגה התחדשה אחרי פגרת הנבחרת ובמחזור העשירי נערך הדרבי החיפאי. לאחר שמכבי הובילה 1:0, סויסה כבש שער עצמי וקבע את תוצאת המשחק 1:1.
לאחר מכן, הקבוצה הפסידה באופן סנסציוני בגביע להפועל נתניה מליגה ב' 2:0. לאחר המשחק, התברר שנתניה שיתפה שחקן שלא היה רשום בקבוצה וחיפה הגישה ערעור. הפועל חיפה התאוששה בליגה ובמחזור ה-14 הביסה את שעריים 3:7 בחוץ. שעריים הובילה בתחילת המשחק 1:0 ו-2:1 אבל חדד השווה פעמיים. חיפה עלתה ליתרון ראשון, 2:3 משער עצמי ובמחצית השניה הצטרפו לחגיגת השערים ששון, בוטושוילי ויאנג, שכבש צמד. בעקבות ניצחון מרשים זה סיימה הקבוצה את הסיבוב הראשון במקום השמיני. לאחר משחק זה פורסמה החלטתה של ועדת הליגה שפסקה על ניצחון טכני לזכות הפועל חיפה בגביע. נתניה הודיעה שגם היא תערער על ההחלטה. במחזור ה-20 הפועל חיפה אירחה את הפועל ירושלים. כבר בדקה התשיעית רובי יאנג נפצע בכתפו ונאלץ לנטוש את המשחק כשהוא סובל מכאבים עזים. מנהל בי״ח רוטשילד ד״ר שיין שטיפל בו, קבע שמדובר בשבר. אבל לתדהמת כולם, רובי החליט לחזור למשחק כשידו חבושה והוא לא מסוגל לרוץ מרוב כאבים (לא היו אז חילופים). הוא המשיך לשחק בהליכה אבל נוכחתו על המגרש המריצה את שאר השחקנים שכבשו חמישה שערים לא מענה לרשתה של ירושלים. יאנג עצמו היה מעורב בשלושה מתוכם. לאחר המשחק הוא נלקח לבית החולים, שם אובחן אצלו שבר בעצם הבריח.

באפריל הליגה יצאה לפגרה בגלל יציאתה של נבחרת הנוער לאליפות אסיה בסייגון. נציגי הפועל חיפה בנבחרת שזכתה בגביע היו איציק אנגלנדר, דוד גביסון וגודי גולדברג. במאי נערך בקרית אליעזר משחק חגיגי לכבוד 40 שנה להפועל חיפה, בין נבחרות חיפה וסופיה. הבולגרים לא ממש התחשבו בחגיגה והביסו את נבחרת חיפה החלשה 5:0. לאחר מכן נערך בקרית אליעזר גמר הגביע לנוער (גביע קרנר) בין הפועל שהודרכה ע״י עמנואל פריד למכבי חיפה, שהודרכה ע״י מרדכי מרטין. הפועל זכתה לראשונה בגביע עם ניצחון 0:3 מצמד של אנגלנדר ושער של הקפטן ויקטור יאנג. גם בניש וגולדברג שיחקו בגמר. בינתיים, הליגה יצאה לפגרה נוספת, הפעם בשל טורניר גביע אסיה לבוגרים שנערך בישראל. רובי יאנג שהחלים מפציעתו היה שותף לזכייתה של נבחרת ישראל בגביע ביחד עם שלמה לוי.

Image Unavailable

הפועל חיפה מחזיקת גביע המדינה לנוער 1964

עם חידוש הליגה ביוני, הפועל חיפה ספגה הפסד שלישי ברציפות, 2:0 למכבי ת״א וירדה למקום התשיעי. במחזור ה-24 נערך הדרבי החיפאי. בדקה ה-63 סויסה העלה את מכבי ליתרון 1:0, אבל ויינברג השווה כעבור עשר דקות, ובדקה ה-80 רובי יאנג השלים את המהפך כשכבש את שער הניצחון. במחזור הבא הפועל חיפה פגשה את המוליכה מכבי יפו וגמלה לה על ההפסד שכמעט הוריד אותה ליגה בסיום העונה שעברה. קיוביק קבע 0:1 כבר בדקה החמישית ויפו איבדה את ההזדמנות לזכות באליפות היסטורית. בסיום הליגה ביולי, הפועל ר״ג זכתה באליפות היסטורית עם שלמה לוי והפועל חיפה סיימה שישית. לאחר סיום הליגה, בית הדין העליון של ההתאחדות החליט על עריכת משחק גביע חוזר בין הפועל חיפה להפועל נתניה.