מקום בליגה: | 6, ליגה לאומית (1) |
גביע: | רבע גמר |
מאמן: | אובה קלימצ'בסקי |
שחקנים: | שוערים: יחיאל המאירי, אליהו בניש הגנה: אבה גינדין, יוחנן וולך, אהרון כהן, מאיר אילוז, יהודה דוד, דב עצמון (ק) קישור: איציק אנגלנדר, יצחק אינצ'י, שמעון צלקה, מרדכי פיקר, יוסי ליפשיץ, אלי לוונטל התקפה: מתי שפירא, שמואל יעקובובסקי, גבי בליטי, גדעון גולדברג, יצחק רזון |
כובשים: |
|
לפני פתיחת העונה, מנהל הקבוצה צבי צימט רצה להביא את מאמן הנבחרת הפורש וידידו האישי עמנואל שפר. לאחר שהמשא ומתן הכספי עם שפר לא צלח, צימט רצה אותו כיועץ מקצועי. בתיווכו של שפר, התמנה למאמן אובה קלימצ'בסקי בן ה-32 עם רקורד של ארבע שנים, 102 משחקים וחמישה שערים בבונדסליגה, ועוד עונה אחת כמאמן בליגה הגרמנית השנייה. בינתיים שפר הכין את הקבוצה לקראת מחנה האימונים בשטוטגרט. הפועל חיפה יצאה לגרמניה ביולי 1971 עם שפר אבל לאחר שהעליב מספר השחקנים, הוא נפרד מהקבוצה. לעומתו, המאמן הגרמני התחבר לשחקנים במהירות, למרות קשיי השפה. קלימה שהגיע לארץ באוגוסט הביא סגנון משחק חדש במערך 2-3-5 ושינה למספר שחקנים את התפקידים. השינוי המוצלח ביותר היה הסבתו של אבה גינדין מחלוץ בינוני שהיה על סף פרישה למגן תוקף נהדר. קלימצ'בסקי נתן הזדמנות לצעירים מאיר אילוז שהצטיין בתפקיד המגן השמאלי ובועט הפנדלים של הקבוצה, יוסי ליפשיץ שעלה מהנוער בעונה הקודמת ואלי לוונטל שחזר לקבוצה לאחר שנה שבה שיחק בקרית חיים. הוא גם גילה את אהרון כהן כבלם מצטיין. יהודה דוד שיחק כבלם שלישי או קשר אחורי ויצחק אינצ'י הוסט לקישור. יחיאל המאירי חזר לשער במקום יואל שהם שעבר לכפר-סבא. גם אלי דמתי וחיים דהאן עזבו את הקבוצה.
הליגה נפתחה בסוף נובמבר באיחור של עשרה שבועות בעקבות חקירה של פרשיות שוחד והטיית משחקים בליגה הלאומית. יוחנן וולך היה מראשי המאבק שהוביל להקמת ועדת חקירה ממלכתית (ועדת עציוני). בשל עדויות שעלו בוועדה, צבי צימט אולץ להתפטר ובמקומו מונה שוב יצחק בן-זאב. לאחר פתיחה מהוססת השיטה של קלימצ'בסקי התחילה לעבוד. במחזור השלישי הפועל חיפה רשמה ניצחון ראשון, 0:2 על חדרה ובמחזור הבא הקבוצה הרשימה עם ניצחון 0:3 על המוליכה הפועל ת"א שהוליכה את הטבלה. לאחר שני הפסדים הקבוצה השיגה נצחון חלק נוסף, 0:3 על הפועל פ"ת בחוץ. לאחר שלושה נצחונות רצופים הפועל חיפה עלתה למקום השלישי במחזור העשירי ובהמשך שמרה על מקומה בצמרת עם שישה משחקים ללא הפסד. הדרבי שנערך במחזור ה-15 הסתיים ב-1:1.
בפתיחת הסיבוב השני, הפועל חיפה רשמה עוד נצחון מרשים בתוצאה 1:3 על האלופה והמוליכה מכבי נתניה. במחזור ה-17, ניצחון נוסף על המוליכה החדשה והאלופה שבדרך מכבי ת"א בתוצאה 0:1 העלה את הפועל חיפה שוב למקום השלישי. לאחר מכן הליגה יצאה לפגרה בשל נסיעתה של הנבחרת לטורניר הקדם האולימפי בבורמה. עם חידוש הליגה באפריל, המומנטום החיובי נמשך במחזור ה-19 כשהפועל חיפה הביסה את מכבי יפו 0:4 ועלתה למקום השני. לאחר מכן נערך בבלומפילד משחק גביע מול שמשון ת״א. בדקה ה-88, במצב של 0:0 השופט פסק על קרן לזכותה של הפועל. בזמן ששחקני שמשון התווכחו עם השופט בטענה שהקוון סימן לחוץ, אבה גינדין ביצע את בעיטת הקרן ושמואל יעקבובסקי נגח פנימה. בשלב זה התפתחה מהומה כששחקני שמשון דרשו מהשופט לגשת לקוון. למרות שגם הקוון אישר שהיה שער חוקי, השמשונים לא איפשרו לשופט לחדש את המשחק והפועל זכתה בניצחון טכני. במחזור ה-22 הפועל חיפה ניצחה את בית״ר ת״א 0:2 וצימקה את הפער בינה לבין המוליכה, מכבי ת״א לשלוש נקודות בלבד. במחזור הבא, נערך דרבי בקרית חיים מול מכבי חיפה מהתחתית לעיני 14,000 צופים. למרות שער יתרון מוקדם של גינדין, הפועל הפסידה במפתיע 2:1 וירדה למקום הרביעי. במחזור ה-24 הפועל חיפה ניצחה את בני יהודה 0:1 אבל לאחר שני הפסדים מינימלים לנתניה ומכבי ת״א, הקבוצה התרחקה מהפיסגה ויצאה מהמירוץ לאליפות. הפועל סיימה את העונה עם טעם מתוק כשהביסה 0:4 את בית"ר ת"א במחזור הסיום.