מקום בליגה: | 4, ליגה ארצית (2) |
גביע: | |
מאמן: | איציק אנגלנדר |
שחקנים: | שוער: בנימין ויינברג הגנה: אבנר חדד, אריה אקרמן, אבי ליפשיץ, רחמים סלע (ק), ארז קירשנר, ג'ימי פרסלני קישור: אבי קאופמן, מיכאל גרפונקל, אבי סבן, אפרים גבאי, שי ברוש, שאול יחזקאל, בועז בן-נון התקפה: עזמי נסאר, שייע פייגנבוים, רונן רוקמן, אלי בן-אמו, חנניה דהאן |
כובשים: |
|
איציק אנגלנדר המשיך לאמן את הקבוצה וצרף את הבלם אריה אקרמן מנצרת עילית ואת החלוץ עזמי נסאר מבני נצרת. שטיקר עבר להפועל ירושלים ובמקומו הגיע אבי סבן. שניים מכוכבי שנות השבעים, אלי לוונטל ויוסי ליפשיץ עזבו ולעומתם חזרו ארז קירשנר שנעדר כשנה וחצי בשל סכסוך ושירות צבאי, שאול יחזקאל והשוער הותיק בומה ויינברג שהחליף את אסיאג. השוער הצעיר גיורא אנטמן שויינברג הועדף על פניו עבר אחרי תחילת העונה לבית-שאן. בנוסף עזבו מלך השערים בעונה הקודמת, יהודה כהן, יצחק אהרונוביץ', צבי זילכה וחיים גבאי. לאחר מספר מחזורים הצטרפו לקבוצה הקשר אפרים גבאי מתל-חנן (האח של חיים) והחלוץ הותיק שייע פייגנבוים הותיק בעונתו האחרונה כשחקן. לאחר הפסד במחזור הפתיחה לראשל"צ שהודרכה על-ידי אורי ויינברג, הפועל חיפה השיגה נקודה ראשונה מול חדרה כשהשוותה ל-3:3 אחרי פיגור 3:1. לאחר מכן הקבוצה ניצחה 3 משחקים ברציפות ועלתה לצמרת הטבלה. לאחר 10 מחזורים הפועל חיפה דורגה חמישית. במחזור ה-12 הפועל חיפה פגשה את הפועל עכו שבשערה עמד יחיאל המאירי. לאחר שער מוקדם של עזמי נאסר, המאירי אבד את עשתונותיו, סתר לאבי ליפשיץ והורחק. במחצית השניה כבש פייגנבוים את שער הבכורה שלו במדי הפועל חיפה וקינח בשער מרהיב כשהקפיץ את הכדור מספר פעמים בראשו ובעט מן האויר אל בין חיבורי הקורות. נצחון זה העלה את הקבוצה לראשונה לפסגת הטבלה. לאחר 4 נצחונות רצופים הפועל חיפה נעצרה כשסיימה בתיקו מול בית״ר ת״א וירדה למקום השני. בינתיים, בועז בן-נון שלא מצא את מקומו בהרכב הושאל למכבי שפרעם. בסיום הסיבוב הראשון הפועל חיפה דורגה שניה עם מספר נקודות זהה למוליכה, הפועל ראשל"צ. במחזור ה-17 הקבוצה הפסידה 4:1 לחדרה וירדה למקום השלישי לאחר 4 משחקים ללא נצחון. לאחר מכן הפועל חיפה התאוששה עם נצחונות על בית שאן ושפרעם וחזרה לפסגת הליגה.
במחזור ה-23 ארחה הפועל חיפה שדורגה רביעית את השניה בטבלה, מכבי רמת עמידר. בדקה ה-59 העלה אבנר חדד את המארחים ליתרון משער בנגיחה. בעוד השחקנים חוגגים את השער מיהרו שחקני עמידר להחזיר את הכדור אל נקודת האמצע וכעבור שלושים שניות מצא עצמו שחקן עמידר, רחמים שלום, לבד ברחבה מול בומה ויינברג שבלית ברירה ביצע עליו עבירה, השופט יעקב שיינר לא היסס ושרק לבעיטת עונשין. שחקני חיפה התרעמו על החלטתו השגוייה של השופט לחדש את המשחק במהירות כאשר הם עוד חגגו את שער היתרון, הבקשות לא עזרו ובדקה ה-60 היה זה הפנר שאיזן את התוצאה ל-1:1. מיד לאחר השער יצאה חיפה להתקפה מהירה על שער עמידר אך שוער עמידר תמיר גילת, קלט את הכדור טוב. השופט הבחין ששחקן הפועל עזמי נסאר פגע ללא כדור בשוער לאחר שהוא קלט את הכדור, שוב הוא לא היסס - ושלף את הכרטיס האדום לעבר נסאר. אותו כרטיס נתן את האות למהומה הגדולה, בין השחקנים במגרש התפתחה תגרה גדולה שנמשכה מספר דקות ללא תגובתו של השופט, לאחר מכן הבחין השופט כי הקוון נפגע בידו מאבן שנזרקה, השופט נאלץ להפסיק את המשחק ולשרוק לסיומו בדקה ה-60. האירועים לא נגמרו על כר הדשא ולאחר שהשופט והשחקנים פונו במהירות אל חדרי ההלבשה חיכו להם אוהדי הפועל מחוץ לשערי האיצטדיון בקרית חיים, עשרות אוהדים הוציאו את זעמם על מספר אמבולנסים וניידות משטרה. המשחק נגמר בפצועים ועצורים רבים, וזכור כאחד האירועים האלימים והקשים ביותר לאורך השנים. הפועל חיפה ספגה הפסד טכני ועונש רדיוס ללא קהל.
למרות שהקבוצה לא שיחקה יותר בקרית חיים עד סוף העונה היא הצליחה לשמור על סיכוי לעלות בזכות נצחונות על קרית שמונה, עכו, תל חנן ורמלה. במחזור הסיום הפועל חיפה עדיין היתה תלויה בעצמה כשיצאה למשחק חוץ מכריע נגד בית"ר ת"א בידיעה שנצחון מעלה אותה ליגה. אבל בית"ר ת"א שהודרכה ע"י אמציה לבקוביץ' ניצחה 2:0 ועלתה.