מקום בליגה: | 15, ליגה לאומית (1) |
גביע: | |
מאמן: | אהרון גרשגורן \ פיטר לורימר |
שחקנים: | שוערים: גיורא אנטמן, נסים ששון, עופר קרן הגנה: אבנר חדד, אבי ליפשיץ (ק), יצחק בוזורגי, דוד לוי, ארז קירשנר, מאיר מירו קישור: שלומי שטיקר, עודד בלוש, אפרים גבאי, גבי אמסלם, יוסי עמר, בועז בן-נון התקפה: רונן רוקמן, רוני מלכה, אהוד ואנה, יגאל אלחדד, ראובן הלד |
כובשים: |
|
לאחר שהתפוגגה ההתלהבות מעונת השיבה לליגה הלאומית פתיחת העונה החדשה בישרה רעות והמועדון עמד בפני פשיטת רגל עקב חובות למס הכנסה. את הקבוצה עזבו דוד לוי, חלפון, פדידה ונסאר. במקומם הגיעו החלוצים אהוד ואנה ויגאל אלחדד מחדרה וראובן הלד ממכבי חיפה. לבסוף העונה נפתחה עם בעיות תקציביות קשות ובלי גיורא אנטמן ושלומי שטיקר שלא הגיעו לסיכום כספי. בעונה זו הקבוצה חזרה לשחק בקרית אליעזר. לדרבי במחזור השני הפועל הגיעה עם נסים ששון, שוער הנוער חסר הניסיון. זה נגמר ב-4:0 קליל למכבי עם שלושער של ארמלי. לאחר התבוסה בדרבי גרשגורן איים שהוא לא יתייצב לאימון הקרוב אם אנטמן לא יוחתם. האיום עבד, אנטמן חתם על חוזה לעונה, וביחד איתו הפועל חיפה השיגה ניצחון ראשון במחזור השלישי 0:1 על הפועל פ"ת. בסיום המשחק היתה תיגרה אלימה בין שחקני שתי הקבוצות שאילצה את המשטרה להתערב ולבצע כמה מעצרים. בינתיים סוכם על העברתו של שטיקר לבני יהודה, אבל העיסקה לא יצאה לפועל. שטיקר שכבר סגר את תנאיו בבני יהודה לשלוש שנים, האשים את ראשי הפועל חיפה בפיצוץ העיסקה והצהיר שלא ישחק יותר בקבוצה. הוא אף החל להתאמן במכבי חיפה אבל לבסוף חתם על חוזה חדש בהפועל. לאחר חזרתו של שטיקר להרכב, הפועל השיגה את הניצחון היחיד במשחקי הדרבי בשנות ה-80, 0:2 בגביע הטוטו. גם בליגה הקבוצה השתפרה קצת ולאחר שישה משחקים ללא הפסד עלתה למקום התשיעי במחזור העשירי.
באמצע העונה הקבוצה קצת התחזקה עם חזרתו של הבלם דוד לוי. לעומתו עזב את הקבוצה אבי קאופמן שהושאל לבית"ר חיפה. בינתיים, העיתונאי ירון גרוס, אוהד הקבוצה, יצר קשר עם החלוץ הסקוטי של לידס, פיטר לורימר, ובדק את האפשרות שהכדורגלן בן ה-39 יגיע לשחק בישראל, בהפועל חיפה. אחרי שקיבל תשובה חיובית מלורימר, הלך גרוס לאנשי הפועל חיפה וקיבל את ברכת הדרך מיצחק מדר, יו"ר הקבוצה. באותה תקופה לא היתה אפשרות לשלב שחקנים זרים, אבל לורימר הסכים לעבור הליך גיור קונסרווטיבי בארצות הברית. ימים ספורים לאחר שלורימר הגיע לארץ, הקבוצה ירדה מתחת לקו האדום בעקבות תבוסה 4:0 למכבי נתניה במחזור ה-15. מיד בסיום המשחק גרשגורן הודיע על התפטרותו. ראשי הקבוצה חיפשו מאמן ובמקביל ניסו לקבל אישור ממשרד הפנים על התאזרחותו של לורימר, אבל שם לא ממש התלהבו מהדת החדשה שאימץ לו, ובעיקר לא מההליך המזורז. בינתיים לורימר מונה למאמן זמני. הבכורה של לורימר היתה בווסרמיל נגד הפועל באר שבע שם הפועל חיפה הובסה 3:0. לורימר לא קיבל בסופו של דבר אישור לשחק והוא נשאר בתפקיד המאמן. הוא ניסה לעודד את השחקנים, אבל הפועל ספגה הפסד נוסף בדרבי בתוצאה 2:0. במחזור ה-18 הקבוצה כבר רשמה הפסד חמישי רצוף, 3:1 להפועל פ"ת. במחזור הבא, לורימר רשם ניצחון ראשון על הפועל ירושלים אבל ההמשך היה עגום. במחזור ה-21 הפועל חיפה ירדה למקום האחרון וספגה תבוסות 5:0 לבני יהודה, 4:0 לכפר-סבא ו-6:2 לבית"ר ירושלים. ניצחון 1:3 על מכבי פ"ת במחזור ה-25 כבר היה מעט מדי ומאוחר מדי. בינתיים גם הבעיות הכספיות המשיכו ואנטמן טען שהקבוצה לא עומדת בתנאי החוזה שנחתם עימו. בעקבות כך הוא הודח מההרכב, הושעה, ובמקומו שיחק עופר קרן. בסופו של דבר לורימר הכריזמטי אבל נעדר כל ניסיון באימון, לא מנע את חזרת הקבוצה לליגה הארצית לאחר שתי עונות בלבד בליגה הלאומית בשנות ה-80. לאחר שהירידה כבר היתה סופית, הפועל חיפה הצליחה להחלץ מהמקום האחרון לאחר שניצחה את שעריים וחלפה על פניה בטבלה. הקבוצה סיימה את העונה עם שיא שלילי של 20 משחקי ליגה ברצף ללא שער נקי. באותה עונה אומללה נקבעו עוד שיאים שליליים: מספר הנצחונות (6), מספר הנקודות (24), אחוזי ההצלחה (26.7%) והמקום הכי נמוך בליגה הראשונה (15).